Predavanje: Pogledi na revščino in dohodkovno neenakost

V okviru Debatnega društva Univerze v Mariboru smo pripravili niz interdisciplinarnih kratkih predavanj na različne družbeno aktualne in aplikativne teme s katerimi se v okviru javnega diskurza in argumentirane debate mladi vsakodnevno soočajo. S tem želimo v Debatnem društvu Univerze v Mariboru zainteresiranim študentom, debaterjem, članom društva pa tudi drugim nadobudnežem omogočiti, da pridobijo znanja, ki drugače niso del njihove izobrazbe, so pa ta znanja še kako potrebna in uporabna v okviru njihovega širšega družbenega udejstvovanja.

V danem kontekstu vas tako vabimo na naše prvo predavanje na temo “Pogledi na revščino in dohodkovno neenakost”, ki se bo odvilo 26. maja 2016 ob 16:00 na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru. Tokrat bo predavavanje izvedel doc. dr. Rudi Klanjšek, predstojnik oddelka za sociologijo na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru.

Uvodnemu predavanju in diskusiji bo sledila še študentska debata v okviru katere se bodo nadebudni študentje in študentke pomerili pri predstavitvi argumentov in trditev vezanih na tokratno tematiko.

Vljudno vabljeni!

https://www.facebook.com/events/953420321423721/

Egidi