Jesenska debatna šola 2017

Debatno društvo Univerze v Mariboru vabi na

JESENSKO DEBATNO ŠOLO 2017

Debatna šola bo potekala prvi vikend oktobra, 7. in 8., v prostorih Mestnega Mladinskega Sveta Maribor (MMSM).Prvi dan bomo obravnavali  osnovne debatnih vešči. Udeleženci bodo lahko prisluhnili predavanjem izkušenih in priznanih debatnih trenerjev Zavoda ZIP in Debatnega društva Univerze v Mariboru. Naučili se bodo osnov javnega nastopanja in retorike, temeljne argumentacijske in negacijske strategije ter spoznali debatni format. Vsakemu predavanju bodo sledile intenzivne vaje za posamezne prvine v majhnih skupinah.

Drugi dan bo namenjen utrjevanju pridobljenega znanja v praksi skozi moderirane in sojene debate na klasične debatne trditve, povezane z aktualnim dogajanjem v Sloveniji in po svetu. Debate bodo sodili izkušeni debaterji in sodniki. Po vsaki debati bodo sodniki učencem nudili povratne informacije in napotke za izboljšanje. Za svojo udeležbo pa bodo udeleženci prejeli tudi potrdila o udeležbi.

Debatni vikend ponuja

6 predavanj o teoriji debate s primeri

4,5 ur vodenih vaj za posamezne debatne prvine

4 debat s sojenjem in sodniško kritiko

predstavitev delovanja debatne skupnosti v Sloveniji in po svetu

Jesenska debatna šola se bo izvedla prvi vikend v oktobru, 7. in 8. 10. Prijave se odprejo  29. 9. in ostajajo  odprte najkasneje do 6. 10. 2017  oz. do zapolnitve mest.

Debatna šola je za udeležence brezplačna. Debatna šola je namenjena začetnikom in srednje izkušenim debaterjem, ki se uvajajo v debato na srednješolskem ali študentskem nivoju, v primeru interesa pa vabljeni vsi mladi in mladi po duši, starost in status študenta ali dijaka nista pogoj za sodelovanje!

Prijava na: http://ddum.org/?page_id=749

Izvedbo jesenske debatne šole so nam omogočili Mestna občina Maribor (MOM)  in Mestni Mladinski Svet Maribor (MMSM)

Egidi